Deelname aan biologische markt Leiden.

28-09-2015 21:21

Elke laatste zondag van de maand is er een biologische markt op de Vismarkt in Leiden, vlak bij het stadhuis. Sind juni 2015 doen we aan deze markt mee. De markt is nieuw in Leiden en moet nog bekendheid krijgen bij de Leidse bevolking. Tot nu toe moeten we het hebben van toeristen en langs lopende studenten. Steeds meer mensen uit Leiden weten onze kraam te vinden voor honingproducten en bijzondere planten.

  Langzaam aan krijgt de markt meer deelnemers en ook meer naamsbekendheid.Op de komende markt gaan we naast onze honing en honingwijn, zelfgemaakte waskaarsen verkopen .

De tripel van Brouwerij Pronck is ondertussen een vast onderdeel van onze honinglekkernijen. Afgelopen zomer weer nieuwe linde honing geleverd, dit jaar niet zo donker als vorig jaar. Ben benieuwd of dat de smaak nog beinvloed.

Nieuw in ons assortiment is een gezichtsmasker gemaakt door DIY Soap uit Leiden. Het natuurlijke gezichtsmasker is gemaakt van onze honing en betoniet klei.Mijn dochters hebben het gezichtsmasker uitgeprobeerd en zien er nu nog mooier uit dan ze al waren.

Voor het tweede jaar hebben de bijen op de Elspeter hei gestaan. Twee weken terug 60 kg heide honing geoogst. De bedoeling is het grootste deel te verkopen op de markt als raathoning. Nederlanders kennen dit product niet, Turkse en Marokkaanse Nederlanders zijn er gek op.